• 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen
 • Binnen 1 dag mogelijk

Bouwkundig tekenwerk

Tekenwerk voor uw bouwplannen

Een bouwkundig tekenwerk heeft u nodig wanneer u bouwplannen heeft. Bij Nuwolt BA kunt u terecht voor tekenwerk van ontwerp tot uitvoering. In elke fase van uw bouwproject leveren we de benodigde tekening. Ook voor een bestektekening of werktekening bent u bij ons dus aan het juiste adres. Lees snel verder en ontdek welk bouwkundig tekenwerk voor uw project interessant kan zijn.

Bouwkundig tekenwerk: ontwikkeling en ontwerp

Wanneer u het plan heeft voor een verbouwing of een nieuwe woning, wilt u het liefst dat uw bouwkundig tekenwerk klaar ligt, zodat u direct van start kunt gaan. Maar voordat uw bouwproject uitgevoerd wordt en u een bestektekening of werktekening nodig heeft, moet er vaak nog heel wat gebeuren. Ook voor het ontwikkelen en ontwerpen van uw bouwplannen kan Nuwolt BA u van dienst zijn. Wij bieden daarom de volgende diensten aan:

 • Ontwerpen
 • Calculatieschetsen
 • Indienen bouwaanvraag

Ontwerpen

Het ontwerp vormt de basis van elk bouwproject. Of het nu om plannen voor nieuwbouw of verbouw gaat. Dit bouwkundig tekenwerk is dus erg belangrijk. Voordat we beginnen met de tekening, hebben wij eerst een gesprek met u als opdrachtgever. Wij horen graag meer over uw wensen en behoeften. Uw ideeën zetten wij op papier en vertalen ze naar ontwerpen. Deze ontwerpen nemen we met u door. Heeft u nog wijzigingen? Dan kunnen wij deze doorvoeren in het uiteindelijke plan. Hierbij kan ook een kostenraming worden geleverd. Zo weet u direct of het ontwerp binnen het budget past dat u voor ogen heeft.

Calculatieschetsen

Naast een bouwkundig tekenwerk, kan een calculatieschets ook van nut zijn. Wanneer u dat wilt, maken wij graag een calculatieschets voor u. Voor het uittrekken van hoeveelheden, maken wij graag inzichtelijk wat er gerekend is. Zo weten we zeker dat wij niets vergeten zijn. En u komt niet voor verrassingen te staan. Dat is wel zo prettig.

Indienen bouwaanvraag

Gaat u een bouwaanvraag indienen bij de gemeente? Dan heeft u een bouwtekening of bestektekening nodig. Op basis van dit bouwkundig tekenwerk bepaalt de gemeente of uw woning voldoet aan de regelgeving. Indien u dat wenst, kunnen wij de bouwtekening voor u uitwerken. Zo weet u zeker dat de tekening aan alle eisen voldoet waar de gemeente om vraagt.

Bouwkundig tekenwerk: bestektekening en werktekening

Na de voorbereidingen kan het echte tekenwerk beginnen voor de uitvoering van uw bouwproject. Uw aannemer heeft de juiste gegevens nodig om uw project succesvol uit te voeren. Soms is een bestektekening voldoende, een andere keer is een werktekening noodzakelijk. Nuwolt BA verzorgt deze graag voor u. Wij vertellen u graag meer over de bestektekening en de werktekening en de verschillen tussen deze twee soorten tekeningen.

Bestektekening

Een bestektekening is een tekening die wordt ingediend bij de gemeente wanneer die de plannen van uw bouwvergunning wil beoordelen. De bestektekening wordt ook gebruikt als contractstuk tussen u als opdrachtgever en de aannemer. Bij de aanvang van uw project is dit dus een zeer belangrijk bouwkundig tekenwerk, waarbij een passende werktekening het geheel compleet maakt. De oude en de nieuwe situatie worden vastgelegd als het gaat om plattegronden, gevels, doorsneden, details en technische gegevens als ventilatie en isolatiewaarden.

Werktekening

Een werktekening gebruikt uw aannemer voor het uitvoeren van het werk. De werktekening is preciezer uitgewerkt dan een bestektekening, zodat de aannemer precies weet wat er moet gebeuren. De werktekening hoeft niet ingediend te worden bij de gemeente. Wanneer u uw project nauwkeurig uitgewerkt wilt hebben, werkt Nuwolt BA uw werktekening groot uit, vaak in meerdere tekeningen. Wij zorgen ervoor dat de nieuwe situatie zorgvuldig op papier staat, zodat op uw bouwkundig tekenwerk vertrouwd kan worden.

Voordelen Nuwolt BA

Wanneer u een bouwkundig tekenwerk laat maken, zoals een bestektekening of een werktekening, realiseert Nuwolt BA vakkundig maatwerk voor uw project. Hierbij houden we rekening met de wensen en de omvang. Binnen een dag is er al veel mogelijk. Vraag ons er gerust naar. Wanneer u voor ons kiest, profiteert u van:

 • 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen

Meer diensten van Nuwolt BA

Nuwolt BA is niet alleen gespecialiseerd in bouwkundig tekenwerk, zoals een bestektekening of een werktekening, wij hebben ook een ruim aanbod aan andere diensten. Zo kunnen wij u ondersteunen bij uw bouwvergunning. Wij geven ook bouwkundig advies, bouwbegeleiding en doen calculatiewerkzaamheden. Tot slot verzorgen wij ook een groot aantal keuringen: bouwkundige keuring, keuring inbraakpreventie, verkoopkeuring, opleveringskeuring, vochtinspectie en meeloopkeuring. Voor al uw bouwkundig advies kunt u bij ons dus terecht. Schroom niet om contact met ons op te nemen wanneer u hier een vraag over heeft. Wij geven u eerlijk en deskundig advies, of het nu gaat over een bouwkundig tekenwerk, bouwkundig advies of keuring.

Nuwolt Bouwkundig Adviesbureau

Contact met Nuwolt BA

Wilt u een bouwkundig tekenwerk laten maken? Heeft u een bestektekening of werktekening nodig? Wilt u een ontwerp of calculatieschets laten maken of een bouwtekening indienen? Nuwolt BA is u graag van dienst. Ook bij bouwkundig advies, een keuring of een offerte op maat staan wij graag voor u klaar. Voor een bouwkundig tekenwerk kunt ons telefonisch bereiken op 0620719023. U kunt ook een e-mail sturen naar info@nuwoltba.nl of u vult het contactformulier op de site in. Wij helpen u graag.

Projecten