• 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen
 • Binnen 1 dag mogelijk

Bouwkundige tekening

Bouwkundige tekening nodig?

Wilt u een bouwkundige tekening laten maken? Van ontwerp tot uitvoering staat Nuwolt voor u klaar! Wij helpen u graag bij het ontwikkelen en ontwerpen van uw bouwplannen. Om succesvol te kunnen bouwen, heeft een aannemer de juiste gegevens nodig. Dit betreft tekenwerk voor de uitvoering. Een bestektekening is hiervoor lang niet altijd voldoende en daarom verzorgen wij ook graag een werktekening voor u. Wij zijn niet voor niets dé specialist in bouwkundig tekenwerk. Wilt u uw project nauwkeurig uitgewerkt en goed doordacht op papier hebben? Laat dan een bouwkundige tekening maken door Nuwolt!

Voordelen van bouwkundig tekenwerk door Nuwolt

Voor een bouwkundige tekening, bent u bij Nuwolt aan het juiste adres. Bouwkundig tekenen kunnen wij als de beste. Van een bestektekening tot een werktekening; wij zorgen altijd voor een zorgvuldige uitwerking. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van uw project, realiseren wij vakkundig maatwerk. We bespreken dit vooraf graag met u en u ontvangt dan een offerte op maat van ons. Laat bouwkundig tekenen aan ons over en u profiteert ook nog eens van de volgende voordelen:

 • 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen
 • Binnen 1 dag mogelijk

Wanneer is een bouwkundige tekening van belang?

Wilt u een gebouw bouwen of verbouwen? Dan heeft u een bouwkundige tekening nodig. Deze maakt inzichtelijk hoe het gebouw eruit moet komen te zien en wat er dus van de aannemer verwacht wordt. Door een bouwkundige tekening te laten maken, weet uw aannemer exact wat u wilt dat er gebeurt. Zonder bouwkundig tekenwerk kan er niet worden vastgelegd hoe het gebouw er na de werkzaamheden uit moet komen zien, waardoor een aannemer werkzaamheden anders kan uitvoeren dan u als opdrachtgever had verwacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een andere afwerking. Voorkom discussies en leg vooraf vast wat u wilt in een bouwkundige tekening. Nuwolt kan u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Waaruit bestaat bouwkundig tekenwerk?

Een bouwkundige tekening maakt het dus voor zowel opdrachtgever als aannemer inzichtelijk hoe een gebouw eruit moet komen te zien. Op de tekening worden de locatie en afmetingen van de verschillende producten en materialen vastgelegd. Wij werken alles tot in detail uit, zodat er niets aan de verbeelding wordt overgelaten. Dit kunnen wij doen in een bestektekening en een werktekening. Welke van deze twee bouwkundige tekeningen u nodig heeft, is afhankelijk van de fase waarin uw project zich bevindt.

Nuwolt Bouwkundige tekening

Wat is een bestektekening?

De bouwkundige tekening die wordt ingediend bij de gemeente als er voor uw plannen een bouwvergunning wordt verlangd, wordt de bestektekening genoemd. Dezelfde tekening wordt ook vaak gebruikt als contractstuk tussen u en de aannemer. U begrijpt dat dit belangrijk bouwkundig tekenwerk is bij de aanvang van uw project. Een bestektekening is niet compleet zonder een passende werktekening. Hierin wordt de oude situatie en de nieuwe situatie vastgelegd, zoals wat betreft de gevels, plattegronden, doorsneden, details en technische gegevens zoals ventilatie, isolatiewaarden etc.

De werktekening

De werktekening is de bouwkundige tekening die een aannemer gebruikt voor het uitvoeren van het werk. Werktekeningen worden nauwkeuriger uitgewerkt dan bestektekeningen. Ook zijn hierin de laatste wensen verwerkt die u heeft, tenzij dit in strijd is met de aan u afgegeven vergunning. De werktekening is voor u en de aannemer. U hoeft deze niet in te dienen bij de gemeente.

Zorgvuldige uitwerking door Nuwolt

Het is uiteraard van groot belang dat uw project nauwkeurig uitgewerkt en goed doordacht op papier staat. Daarom tekenen wij uw werktekening groot uit en vaak in meerdere tekeningen. Voor een zorgvuldige uitwerking van de nieuwe situatie in een bouwkundige tekening moet u bij ons zijn!

Ontwerp bouwkundige tekening

Het bouwkundig tekenwerk kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Na een gesprek met u als opdrachtgever zetten wij uw ideeën op papier en nemen we dit met u door, waarna wij deze kunnen aanpassen naar uw uiteindelijke plan en een uiterst professionele bouwkundige tekening. Hierbij leveren wij eventueel ook een kostenraming, zodat er gelijk berekend kan worden of het ontwerp binnen uw gestelde budget past.

Calculatieschets

Als u een bouwtekening laat maken, kan een calculatieschets ook handig zijn. Het uittrekken van (alle) onderdelen van een project kunnen wij heel goed voor u verzorgen. Met de uittrekstaten kunt u zelf een goede begroting maken. Voor het uittrekken van hoeveelheden maken wij graag inzichtelijk wat er gerekend is, zodat we niets kunnen vergeten en u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Projecten

Hulp bij het indienen van een bouwaanvraag

Voor uw bouwaanvraag bij de gemeente heeft u vaak een bouwkundige tekening nodig. Deze kan Nuwolt voor u uitwerken. Dus bent u van plan om uit te breiden met een aanbouw of een dakopbouw? Wilt u verbouwen? Of gaat u een nieuwe woning, loods of schuur bouwen? Wij helpen u uw plannen en ideeën helder te vertalen naar de gemeente, waarna deze hiervoor toestemming zal verlenen. Want voordat u kunt beginnen met (ver)bouwen, heeft u eerst een bouwvergunning nodig. Door een bouwtekening te laten maken bent u al een stapje dichterbij!

Advies op maat voor uw project

Naast dat wij een bouwkundige tekening voor u kunnen maken, kunt u ook bij ons terecht voor bouwkundig advies. Dit kan gaan over kleine zaken, bijvoorbeeld wanneer u wilt weten of een scheur in de muur schadelijk is of u niet weet hoe u uw televisie aan een gipswand moet bevestigen, tot de controle van de gehele woning of een geschil met uw aannemer of de uitvoering van de werkzaamheden. Wij kunnen u met al deze zaken helpen. Schakel ons in en u bent verzekerd van een prettig bouwproces!

Deskundige keuring

Wilt u niet alleen een bouwkundige tekening laten maken, maar ook deskundige keuringen laten uitvoeren? Zoals een bouwtechnische keuring of een aankoopkeuring? Of wellicht een betonrot keuring, asbest keuring of een inspectie van de kruipruimte? Ook voor diverse bouwkundige keuringen bent u bij ons aan het juiste adres. Het is altijd handig om de staat van een gebouw vast te stellen, zodat u later niet voor onverwachte kosten komt te staan. De diverse keuringen die wij nog meer voor u kunnen uitvoeren, zijn:

 • Warmtescan
 • Keuring inbraakpreventie
 • Verkoopkeuring
 • Opleveringskeuring
 • Vochtinspectie
 • Meeloopkeuring
Nuwolt BA
Nuwolt BA
Nuwolt Ba
Nuwolt Ba

Uitgebreid dienstenpakket

Bij Nuwolt beschikken we over een zeer uitgebreid dienstenpakket. Van het uitvoeren van keuringen tot het geven van advies en van hulp bij het aanvragen van een bouwvergunning tot het maken van professionele bouwkundige tekeningen, wij doen het allemaal voor u. Hoe kunnen we u het beste van dienst zijn? Met Nuwolt heb ik een duidelijke visie op bouwen en die visie deel ik graag met u. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Om ervoor te zorgen dat u uw geld niet in onnodige zaken ziet verdwijnen of om problemen te voorkomen, kunt u een beroep doen op de kennis en ervaring van Nuwolt.

Vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte aan

Wilt u dat wij uw bouwkundige tekening verzorgen? Of bent u benieuwd wat wij op het gebied van bouwkundig tekenen allemaal voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het vrijblijvend aanvragen van een offerte. Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info@nuwoltba.nl of bel ons op 06-20719023.