• 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen
 • Binnen 1 dag mogelijk

Bouwtekening

Bouwtekeningen maken: van ontwerp tot uitvoering

De term bouwtekening is een verzamelnaam. Hieronder vallen alle bouwgerelateerde tekeningen. Bij Nuwolt BA kunt u uw bouwtekeningen laten maken voor elke fase van uw bouwproject: van ontwerpen tot uitvoering. Wilt u weten welke soort bouwtekening voor u interessant is? Lees hieronder verder, of neem direct contact met ons op.

Bouwtekening: ontwikkeling en ontwerp

Wilt u een nieuwe woning bouwen? Of uw bestaande woning verbouwen? Dan is het nodig dat u een bouwtekening laat maken. Voordat uw bouwproject van start gaat, moet er echter nog heel wat gebeuren. Nuwolt BA is u graag van dienst in deze voorbereidende fase. Wij bieden u daarom de volgende diensten:

 • Ontwerpen
 • Calculatieschetsen
 • Indienen bouwaanvraag

Ontwerpen nieuwbouw of verbouw

De basis van elk bouwproject is het ontwerp. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als verbouw. Deze bouwtekening is dus erg belangrijk. Daarom voeren we een gesprek met u als opdrachtgever, voordat we beginnen aan de tekening. Daarin horen we graag meer over uw wensen en behoeften. Wanneer u ons uw ideeën verteld heeft, zetten wij ze op papier en maken we een ontwerp. Dit ontwerp bespreken we met u. Wilt u nog zaken wijzigen, dan kunnen we deze nog wijzigen. Zo ontstaat het uiteindelijke plan. Hier kan ook een kostenraming bij geleverd worden. Zo weet u gelijk of het door u gewenste ontwerp binnen uw budget past.

Calculatieschetsen

Wanneer u wilt gaan bouwen of verbouwen kan en calculatieschets ook heel handig zijn. Heeft u behoefte aan een calculatieschets, dan maakt Nuwolt BA deze graag voor u. Voor het uittrekken van hoeveelheden, maken wij inzichtelijk wat er gerekend is. Zo controleren wij onszelf en weten we dat we niets vergeten zijn. En u komt niet voor verrassingen te staan. En dat is wel zo prettig.

Indienen bouwaanvraag

Gaat u een bouwaanvraag indienen bij de gemeente, dan heeft u een bouwtekening of bestektekening nodig. De gemeente bepaalt op basis van deze tekening of uw nieuwe of aangepaste woning zal voldoen aan de regelgeving. Nuwolt BA kan de bouwtekening maken voor u. Dan weet u zeker dat deze tekening aan alle eisen voldoet die de gemeente belangrijk vindt.

Bouwtekening: bestektekening en werktekening

Wanneer de voorbereidingen voor uw bouwproject zijn gedaan, kan het echte tekenwerk beginnen. Om uw project succesvol uit te voeren, heeft uw aannemer de juiste gegevens nodig. Een bestektekening kan soms voldoende zijn, vaker is een werktekening noodzakelijk. Nuwolt BA wil graag voor u zo’n bouwtekening maken. Laat ons u meer vertellen over de bestektekening, de werktekening en de verschillen tussen deze soorten tekeningen.

Bestektekening

Een bestektekening is een bouwtekening die wordt ingediend bij de gemeente, zodat uw bouwplannen beoordeeld kunnen worden. Daarnaast wordt de bestektekening gebruikt als contractstuk tussen u en uw aannemer. Bij de start van uw bouwproject is dit dus een zeer belangrijke bouwtekening om te laten maken. Een passende werktekening completeert het geheel. De oude en nieuwe situatie worden vastgelegd. Dit geldt voor plattegronden, doorsneden, gevels, details, maar ook technische gegevens, zoals ventilatie en isolatiewaarden.

Werktekening

Een werktekening is een bouwtekening die uw aannemer gebruikt voor het uitvoeren van het werk. Zo weet de aannemer precies wat er moet gebeuren. De werktekening is namelijk preciezer uitgewerkt dan de bestektekening. Een werktekening hoeft niet bij de gemeente ingediend te worden. Nuwolt BA wil ook deze bouwtekening maken voor u. Wanneer u uw project nauwkeurig uitgewerkt wilt hebben, werken wij deze tekening groot voor u uit, vaak in meerdere tekeningen. Wij zetten de nieuwe situatie zorgvuldig op papier, zodat de aannemer met deze bouwtekening aan de slag kan.

Voordelen van Nuwolt BA

Nuwolt BA realiseert graag vakkundig maatwerk voor uw project wanneer u een bouwtekening laat maken. Wij houden rekening met uw wensen en de omvang van het project. Vraag ons er gerust naar, dan vertellen wij u over onze voordelen:

 • 30 jaar ervaring
 • Maatwerk
 • Eerlijk en deskundig advies
 • No-nonsense aanpak
 • Korte lijnen

Andere diensten van Nuwolt BA

Naast een bouwtekening maken, kan Nuwolt BA nog veel meer voor u doen. Wij ondersteunen u bijvoorbeeld bij uw bouwvergunning. Daarnaast geven wij bouwkundig advies en bouwbegeleiding. Ook doen we aan calculatiewerkzaamheden. En we bieden een groot aantal keuringen aan: bouwkundige keuring, verkoopkeuring, opleveringskeuring, keuring inbraakpreventie, meeloopkeuring en vochtinspectie. U kunt bij ons terecht voor al uw bouwkundig advies. Neem vooral contact met ons op wanneer u hier vragen over heeft. Wij geven u deskundig en eerlijk advies. Of het nu gaat om een bouwtekening, een keuring of bouwkundig advies.

Nuwolt Bouwkundig Adviesbureau

Contact opnemen met Nuwolt BA

Wilt u een bouwtekening laten maken? Bij Nuwolt BA kunt u terecht voor uw bestektekening of werktekening. Wij helpen u ook graag met een ontwerp, calculatieschets of het indienen van een bouwtekening. Ook bij een keuring of bouwkundig advies staan wij voor u klaar. Vraag gerust een offerte op maat aan voor een bouwtekening of een van onze andere diensten. U kunt ons telefonisch bereiken op 0620719023. U kunt ook een e-mail sturen naar info@nuwoltba.nl of u vult het contactformulier op de site in. Wij staan graag voor u klaar.

Projecten