t

Tips

  1. Vraag minimaal 3 offertes aan voor uw ver- of nieuwbouwplannen. Hou het aantal echter wel beperkt, zodat u een helder beeld heeft.
  2. Maak goede afspraken over de start- en de einddatum. Leg deze ook vast in uw overeenkomst met uw aannemer.
  3. Stelposten in de begroting zijn bedoeld als posten waarvan u later de kleur, het motief etc. kunt bepalen denk hierbij aan tegels, badkamerinrichting of een keuken. De stelpost is een (meestal een minimaal) bedrag wat de aannemer in zijn begroting heeft staan. Zoekt u in een later stadium een duurdere tegel uit, dan wordt het verschil van het stelpostbedrag met u verrekend. Maak hierover goede afspraken, want ook het aanbrengen van bijvoorbeeld hele grote tegels geeft een prijsverhoging welke de aannemer ongetwijfeld met u wilt verreken.
  4. Bent u zich er wel van bewust dat met name bij verbouw veel verschillende mensen bij u rond, door of in huis komen. Zij zullen over het algemeen wel voorzichtig zijn met uw bestaande inrichting, maar hechten geen enkele emotionele waarde aan uw spullen.
  5. Maak ook duidelijke afspraken over het opruimen van bouwmateriaal, bouwmaterieel, gereedschap en bouwafval. Voorkom dat u weekends onnodig in de rotzooi zit.
  6. Ook het aanvoeren van bijvoorbeeld metselsteen tijdens fundatiewerk is vaak niet nodig, overleg met u aannemer hoe deze te werk gaat. Zorg ervoor wanneer het metselwerk gereed is, dat overstollige stenen worden afgevoerd. 
  7. Zoals u hierboven ziet zijn er veel zaken waar men even bijstil kan staan tijdens de voorbereiding van uw bouwproces en zijn er nog diverse andere zaken waarin wij u graag adviseren. Bouwen moet leuk blijven en geen nachtmerrie worden.
Meer even voorstellen